Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa

Nhằm giúp các em học trò có tài liệu ôn tập và sẵn sàng cho kì thi THPT QG sắp đến, HOC247 xin gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa với phần đề bài và đáp án chi tiết. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích các em học tập và thi tốt. Chúc các em đạt điểm số thật cao!

TRƯỜNG THPT THÁI HÒA

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. comprehended 

B. soaked

C. accepted

D. needed

Question 2:         A. merchant                  B. term        C. commercial               D. sergeant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. decay          B. vanish            C. attack         D. depend

Question 4: A. habitat         B. attendance     C. candidate   D. wilderness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We must push the piano béo the comer of the hall to___________our party tonight.

   A. make place for             B. take up room béo

   C. make room for             D. give place béo

Question 6: His speech___________little or no relation béo the topic given.

   A. was                               B. reflected           C. gave                              D. bore

Question 7: The functional skills such as___________fundamentals of agriculture, health and hygiene and population education have also been incorporated in the primary school            .

   A. curriculum                    B. project                          C. plan          D. schedule

Question 8: Nowadays, with the help of the computer, teachers have developed a___________approach béo teaching.

   A. multilateral                   B. multilingual                  C. multiple-choice             D. multimedia

Question 9: Let me please___________my memory before I get down béo answering the questions.

   A. resume                          B. ease                               C. awake                           D. refresh

Question 10: He died___________lung cancer last month, leaving his wife in great shock.

   A. by                                 B. for                                 C. in                                  D. of

Question 11: Nowadays, most students use___________calculators in their studies and examinations.

   A. electrical                       B. electronic                      C. electricity                     D. electric

Question 12: In no circumstances___________on campus.

   A. should smoking be allowed 

B. should smoking allow

   C. smoking should be allowed 

D. we should allow smoking

Question 13: I clearly remember___________you about this before.

   A. telling                           B. béo tell                            C. told         D. tell

Question 14: Buy me a newspaper on your way back, ___________?

   A. can’t you                      B. don’t you                      C. will you         D. do you

Question 15: The doctor decided béo give her a thorough examination___________he could identify the causes of her illness.

 A. after                                B. so as                           C. unless            D. so that

Question 16: The letter___________him of the theft hadn’t been signed.

   A. béo accuse                      B. accused               C. accusing       D. that accuse

Question 17: I will have your car___________by the end of the day.

   A. béo repair                        B. repair                            C. repaired         D. repairing

Question 18: The number of cars on the roads___________increasing, so we need béo build more roads.

   A. is              B. were                              C. was          D. are

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Even though the mountain was very steep and the climb was hazardous, several adventurous tourists managed béo reach the top.

   A. causing a lot of risks  

B. bringing excitement

   C. costing a lot of money 

D. resulting in depression

Question 20: John wants béo buy a new car, so he starts setting aside a small part of his monthly earnings.

   A. spending on                 B. using up                       C. putting out                   D. saving up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: I’ll spend the weekends hitting the books as I have final exams next week.

   A. reviewing the books

B. studying in a relaxing way

   C. damaging the books

D. studying in a serious way

Question 22: My little daughter would spend an inordinate amount of time in the cửa hàng, deciding exactly which 4 comics she was going béo buy.

   A. excessive             B. limited                          C. required                        D. abundant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Megan, a high school teacher, is talking béo her colleague about students’ volunteering.

–  Meghan: “Volunteer work should be included in school curriculum.”

–  Meghan’s colleague: “___________it may involve complicated regulations.”

   A. I see what you mean but 

B. I agree with you entirely because

   C. I have no objection as 

D. I guess so because

Question 24: Amy is talking béo her friend after school.

–  Amy: “It’s kind of you béo give me a lift béo campus this morning.”

–  Jimmy: “___________. ”

   A. It’s so far away

B. You’re welcome

C. Certainly

D. Go ahead

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Why is it that many teenagers have the energy béo play computer games until late at night but can’t find the energy béo get out of bed (25) ___________for school? According béo a new report, today’s generation of children are in danger of getting so little sleep that they are putting their mental and physical health at risk. This raises serious questions about whether lack of sleep is affecting children’s ability béo concentrate at school. The (26) ___________between sleep deprivation and lapses in memory, impaired reaction time and poor concentration is well (27) ___________. Research has shown that losing as little as half an hour’s sleep a night can have profound effects on how children perform the next day. A good night’s sleep is also crucial for teenagers (28) ___________it is while they are asleep (29) ___________they release a hormone that is essential for their ‘growth spurt’ (the period during teenage years when the body grows at a rapid rate). It’s true that they can, béo some extent, catch up on sleep at weekends, but that won’t help them when they are dropping off béo sleep in class on a Friday afternoon.

By Tim Falla and Paul A. Davies. Solutions Advanced. OUP

Question 25: A. behind time B. in time C. at times D. about time
Question 26: A. connect B. connecting  C. connection D. connective
Question 27: A. established B. acquired C. arranged D. organized
Question 28: A. although B. because C. however D. therefore
Question 29: A. at which B. that C. where D. which

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 30 béo 34.

   Bloodhounds are biologically adapted béo trailing their prey. The process by which the nose recognizes an odor is not fully understood, but there are apparently specific receptor sites for specific odors. In one explanation, recognition occurs when a scent molecule fits into its corresponding receptor site, like a key into a lock, causing a mechanical or chemical change in the cell. Bloodhounds apparently have denser concentrations of receptor sites tuned béo human scents.

   When a bloodhound trails a human being, what does it actually smell? The human body, which consists of about 60 trillion living cells, sheds exposed skin at a rate of 50 million cells a day. So even a trail that has been dispersed by breezes may still seem rich béo a bloodhound.The body also produces about 31 béo 50 ounces of sweat a day. Neither this fluid nor the shed skin cells have much odor by themselves, but the bacteria working on both substances is another matter. One microbiologist estimates the resident bacteria population of a clean square centimeter of skin on the human shoulder at “multiples of a million.” As they go about their daily busi¬ness breaking down lipids, or fatty substances, on the skin, these bacteria release volatile substances that usually strike the bloodhound’s nose as an entire constellation of distinctive scents.

Question 30: What does the passage mainly discuss?

   A.  Why people choose bloodhounds for household pets

   B.  How a bloodhound’s sense of smell works

   C. How humans compensate for an underdeveloped sense of smell

   D. The way in which bacteria work on skin cells and body sweat.

Question 31: The author compares a scent molecule with a___________.

   A. key          B. lock          C. cell            D. bloodhound

Question 32: In paragraph 2, the word “it” refers to___________.

   A. bloodhound                  B. human being                 C. smell                             D. body

Question 33: According béo the passage, how many cells of skin does the human body rid itself of every day?

   A. 60 trillion        B. 50 million       C. 1 million      D. Between 31 and 50

Question 34: In paragraph, the word “rich” is used béo mean that a trail is___________.

   A.  paved with precious materials

   B.  a profitable business béo get into

   C. a very costly undertaking

   D. filled with an abundance of clues

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 35 béo 42.

   Do you think you’re smarter than your parents, and grandparents? According béo James Flynn, a professor at a New Zealand university, you might be. Over the course of the last century, IQ test scores of people in some countries have gotten increasingly better, on average, three points better for every decade that has passed. This trend of improving scores is known as “the Flynn effect” and scientists want béo know what is behind it.

   IQ tests and other similar tests are designed béo measure general intelligence rather than knowledge. Flynn knew that intelligence is partly inherited from our parents and partly the result of our environment and experiences, but the improvement in test scores was happening too quickly béo be explained by heredity. So what happened in the 20th century that led béo higher test scores? Scientists have proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure béo tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better. Others have pointed béo better nutrition, which results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past. Another possible explanation is a change in educational styles: children are encouraged béo discover things for themselves rather than just memorizing information. This could prepare people béo do the kind of problem-solving that intelligence tests require.

   Flynn himself suggested that learning new technologies may have improved people’s problem-solving skills. This may be true for the first decade of his tests, when IQ scores in many countries increased. However, in recent years, IQ test scores in some countries have begun béo decline. Data from Norway, the Netherlands, Australia, and Great Britain have shown that as these countries become more and more modem, IQ scores have begun béo drop.

   While scientists aren’t sure what’s causing this decline, they think technology is dramatically changing the way that we learn and get information. For example, people are now able béo access all kinds of information very easily using trực tuyến resources like Google or Wikipedia. The danger is when they start béo rely too much on these sources of information, and not do any thinking for themselves. Lifestyle changes that come with modem technology may also have a negative effect on intelligence, such as video games and television making people less social. So while the world may have gotten smarter over the 20th century, improving technology and changing lifestyles may soon reverse that trend.

Question 35: What is the passage mainly about?

   A.  Factors affecting changes in people’s IQ

   B.  Relationship between IQ and lifestyles

   C. Influences of technology on IQ

   D. How béo improve IQ

Question 36: What is the Flynn effect?

   A.  a way invented by Flynn béo measure intelligence

   B.  an increase in IQ test score

   C. a theory béo explain why people are less smart

   D. an effect of IQ tests on modem people

Question 37: The word “it” in paragraph 1 refers to___________.

   A. the Flynn effect           B. IQ test        C. knowledge       D. test-taking process

Question 38: The word “exposure” in paragraph 2 is closest in meaning to___________.

   A. experience     B. risk           C. effect              D. condition

Question 39: The Flynn effect is probably the result of___________.

   A. heredity

   B. taking fewer tests

   C. memorizing information 

   D. better nutrition

Question 40: The writer uses video games as an example béo show that___________.

   A.  technology can improve people’s intelligence

   B.  we are becoming less social

   C. people don’t think for themselves

   D. countries are becoming more technologically advanced

Question 41: The word “dramatically” in the last paragraph is closest in meaning to___________.

   A. significantly                 B. usually                          C. generally                       D. fairly

Question 42: What is NOT mentioned as a contributing factor in the recent decline of IQ test scores?

   A. search engines

B. television

   C. changing lifestyles

D. changing educational styles

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: The student must have her assessment form fill in by the examiner during the oral exam.

Question 44: Looking from afar, the village resembles a small green spot dotted with tiny fireballs.

Question 45: The 6-year-old boy resembles béo his mother somewhat more than does his older brother.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that is closest in meaning béo each of the following questions.

Question 46: “We lost the last game because of the referee,” said the team captain.

   A.  The team captain refused béo tell the referee about their loss in the last game.

   B.  The team captain admitted béo the referee that they had lost the last game.

   C. The team captain blamed the referee for their loss in the last game.

   D. The team captain said that without the referee, they might have lost the last game.

Question 47: After the members of the committee had had lunch, they discussed the problem.

   A.  Having been served lunch, a discussion of the problem was made by the members of the committee.

   B.  Having been served lunch, the problem was discussed by the members of the committee.

   C. Having been served lunch, the committee members discussed the problem.

   D. Having been served lunch, it was discussed by the committee members of the problem.

Question 48: A drug may affect several functions, even though it’s targeted at only one.

   A.  A drug is taken for a specific purpose, but it may have a range of other effects.

   B.  However effective a drug may be, its functions have béo be several.

   C. Despite various other uses, a drug usually has a function for a special effect.

   D. The functions expected of a drug are various even if it is used for a specific disease.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: We spend about one-third of our lives sleeping. We know relatively little about sleep.

   A.  We know relatively little about sleep; as a result, we spend about one-third of our lives sleeping.

   B.  We shall know more about sleep if we spend more than one-third of our lives sleeping.

   C. Despite spending about one-third of our lives sleeping, we know relatively little about sleep.

   D. We spend about one-third of our lives sleeping so that we know relatively little about sleep.

Question 50: He felt very tired. However, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   A.  He felt so tired that he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   B.  Feeling very tired, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   C. As the result of his tiredness, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   D. Tired as he might feel, he was determined béo continue béo climb up the mountain

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-B

2-D

3-B

4-B

5-C

6-D

7-A

8-D

9-D

10-D

11-B

12-A

13-A

14-C

15-D

16-C

17-C

18-A

19-A

20-D

21-B

22-B

23-A

24-B

25-B

26-C

27-A

28-B

29-B

30-B

31-A

32-A

33-B

34-D

35-A

36-B

37-A

38-A

39-D

40-B

41-A

42-D

43-B

44-A

45-B

46-C

47-C

48-A

49-C

50-D

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA– ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. obstacle        B. obscure           C. obsession     D. oblivious

Question 2: A. agreed          B. succeeded       C. smiled           D. loved

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. future             B. involve            C. prospect        D. guidance

Question 4: A. reduction       B. popular            C. romantic        D. financial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The better the weather is, __________.

   A. the most crowded the beaches get

B. the most the beaches get crowded

   C. the more crowded the beaches get 

D. the more the beaches get crowded

Question 6: Unemployment is a serious problem in the area; there are__________jobs for the people there.

   A. a little                           B. a few                 C. few                               D. little

Question 7: Doctors advise people who are deficient __________Vitamin c béo eat more fruit and vegetables.

   A. in                                  B. of             C. from                             D. for

Question 8: I suggest that the doctor__________up his mind without delay.

   A. makes                           B. make                             C. made                            D. is béo make

Question 9: Martha Thomas was an American educator who stood for equal__________rights for women.

   A. educated                      B. educational        C. educating                     D. educationally

Question 10: Books and magazines__________ around made his room very untidy        

   A. that lie       B. laying        C. which lied                    D. lying

Question 11: The cat was_________to wait for the mouse béo come out of its hole.

   A. patient enough             B. so patient          C. enough patient             D. too patient

Question 12: _________, he would have learned how béo read.

   A. If he has been able béo go school as a child

B. If he could go béo school as a child

   C. Were he able béo go béo school as a child

D. Had he been able béo go béo school as a child

Question 13: He_________a terrible accident while he_________along Ben Luc Bridge.

   A. see – am walking 

   B. saw – was walking

   C. was seeing – walked

   D. have seen – were walking

Question 14: The use of vitamin__________and herbs has become increasingly popular among Americans.

   A. components                  B. materials                       C. ingredients                   D. supplements

Question 15: Peter, Harry and Chuck were first, second, and third__________in the school cross-country race.

   A. respectively                  B. actively      C. responsively                 D. tremendously

Question 16: The government should take__________to reduce the current high unemployment rate.

   A. steps         B. measures                       C. changes                        D. solutions

Question 17: In a formal interview, it is essential béo maintain good eye__________with the interviewers.

   A. link         B. connection                    C. touch                            D. contact

Question 18: I know you have been working very hard today. Let’s__________and go home.

   A. pull my leg

   B. call it a day

   C. put your back up

   D. push your luck

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The board of directors rejected the proposed project, explaining that it was too expensive béo be feasible at the present moment.

   A. costly          B. troublesome                  C. capable                         D. practicable

Question 20: A brief outline of the course and bibliography were handed out béo the students at the first meeting.

   A. dispensed                     B. preserved                      C. distributed                    D. contributed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: The consequences of the typhoon were disastrous due béo the lack of precautionary measures.

   A. damaging      B. beneficial                      C. severe                           D. physical

Question 22: Though I persuaded my boss béo solve a very serious problem in the new management system, he just made light of it.

   A. completely ignored

B. treated as important

   C. disagreed with

D. discovered by chance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Ella is asking Eric about self-study.

–  Ella: “Do you think people with self-education can succeed nowadays?”

–  Eric: “__________because they tend béo be very independent and self-disciplined.”

   A. I’m not so sure about that

   B. That’s what I was thinking

   C. It’s out of the question

   D. I don’t think it’s right

Question 24: Stella and her husband are about béo go out.

–  Stella: “Should we take a taxi or a bus béo the mall?”

–  Stella’s husband: “__________. It’s impossible béo take a taxi during rush hours.”

   A. Let’s take a taxi

   B. Let’s take a bus

   C. Good idea

   D. Yes, we should

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Amy Tan was born on February 19, 1952 in Oaldand, California. Tan grew up in Northern California, (25)__________when her father and older brother both died from brain tumors in 1966, she moved with her mother and younger brother béo Europe, where she attended high school in Montreux, Switzerland. She returned béo the United States for college. After college, Tan worked as a language development consultant and as a corporate freelance writer. In 1985, she wrote the “Rules of the Game” for a writing workshop, which laid the early (26) __________for her first novel The Joy Luck Club. Published in 1989, the book explored the (27) __________between Chinese women and their Chinese-American daughters, and became the longest-running New York Times bestseller for that year. The Joy Luck Club received numerous awards, including the Los Angeles Times Book Award. It has been translated into 25 languages, including Chinese, and was made into a major motion picture for (28) __________Tan co-wrote the screenplay. Tan’s other works have also been (29) __________into several different forms of media.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-B

3-B

4-B

5-C

6-C

7-A

8-B

9-B

10-D

11-A

12-D

13-B

14-D

15-A

16-B

17-D

18-B

19-D

20-C

21-B

22-B

23-B

24-B

25-D

26-D

27-C

28-D

29-B

30-D

31-A

32-C

33-C

34-C

35-B

36-D

37-C

38-A

39-C

40-B

41-A

42-C

43-B

44-A

45-B

46-C

47-B

48-D

49-B

50-B

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA– ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. species       B. invent                       C. medicine       D. tennis

Question 2: A. walked         B. ended                      C. started          D. wanted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. scenery        B. festival                     C. atmosphere               D. location

Question 4: A. parent           B. seldom                    C. unique                      D. over

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The shop___________helped me béo choose a jumper that suited me.

   A. employee         B. assistant                        C. clerk                             D. accountant

Question 6: John___________in convincing his boss béo give him the day off.

   A. achieved         B. obtained                       C. succeeded                    D. fulfilled

Question 7: All births, deaths and marriages are entered in the___________records. Most of these records have been computerized in recent years.

   A. formal           B. social                            C. official                          D. internal

Question 8: As was___________observed, there is strong correlation between house prices and inflation.

   A. closely        B. critically                        C. early                             D. firmly

Question 9: There is some evidence of an improvement in the economy, but be that as it___________, there is unlikely béo be much change next year.

   A. can        B. may               C. should                          D. could

Question 10: The Indian study was carried out in conjunction___________an American project.

   A. béo             B. from                              C. with                              D. of

Question 11: Davidson did a___________amount of research into earthquake prediction.

   A. considerate                   B. considerable                 C. considerably                 D. consideration

Question 12: Not until about a century after Julius Caesar landed in Britian___________actually conquer the island.

   A. the Romans did

   B. did the Romans

   C. the Roman

   D. Romans that

Question 13: He’s been very sick. His doctor insisted that he___________in bed this week.

   A. will stay       B. would stay                    C. stays           D. stay

Question 14: Dr. Smith is the person in___________I don’t have much confidence.

   A. which           B. whom                           C. who                              D. that

Question 15: He asked me___________the book I borrowed from the library.

   A. if I found

   B. if I had found

   C. whether I have found

   D. whether I found

Question 16: ___________from outer space, our earth looks like a “blue planet”.

   A. Having seen                 B. Seeing         C. Be seen                         D. Seen

Question 17: This factory produced___________motorbikes in 2008 as in the year 2006.

   A. twice as many 

   B. as twice as many  

   C. as twice many 

   D. as many as twice

Question 18: The manager had his secretary___________the report for him.

   A. béo have typed               B. typed                            C. type                              D. béo type

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The problem of salary didn’t come up in the meeting last week.

   A. mention                        B. approach                       C. raise                              D. arise

Question 20: The theme of the poem is emigration.

   A. article                           B. comment                       C. topic                             D. problem

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: His replies were inconsistent with his previous testimony.

   A. conflicting                    B. compatible                    C. contradicted                 D. illogical

Question 22: You should take the bull by the horns and go and see him now.

   A. face directly                 B. respond eagerly            C. avoid completely          D. change slightly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Molly is talking béo her sister about trực tuyến shopping.

– Molly: “Shopping trực tuyến is super convenient and trouble-free.”

– Molly’s sister: “___________. Sometimes a lot of serious problems arise.”

   A. That’s it

   B. I take your view

   C. Absolutely

   D. That’s not entirely true

Question 24: Rachel and Mark are at home.

–  Rachel: “Can I get you something béo drink?”

–  Mark: “___________. I’m not thirsty.”

   A. No, thank you

   B. Yes please

   C. You’re welcome

   D. Thank you

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   The practice of hitting children teaches them béo become hitters themselves. Extensive research data is now available béo support the direct correlation (25) ___________corporal punishment in childhood and violent behavior in the teenage and adult years. Virtually, all of the most dangerous criminals (26) ___________regularly threatened and punished in childhood. Punishment gives the message that “might make right” that it is okay béo hurt someone smaller and less powerful than you are. The child then feels it is appropriate béo mistreat younger or smaller children, and when he becomes an adult, feels little (27) ___________for those less fortunate or powerful than he is, and fears those whoare more so. Thus it is difficult for him béo find (28) ___________friendships. Children learn best through parental modeling. Punishment gives the message that hitting is an appropriate way béo express one’s feelings and béo solve problems. If the child rarely sees the parents handle anger and solve problems in a creative and positive way, he can never learn how (29) ___________that himself. Thus inadequate parenting continues into the next generation.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-A

2-A

3-D

4-C

5-B

6-C

7-C

8-A

9-B

10-C

11-B

12-B

13-D

14-B

15-B

16-D

17-A

18-C

19-D

20-C

21-B

22-C

23-D

24-A

25-C

26-A

27-B

28-D

29-A

30-C

31-B

32-C

33-A

34-B

35-B

36-A

37-D

38-B

39-C

40-D

41-A

42-B

43-C

44-B

45-D

46-B

47-C

48-B

49-D

50-A

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA– ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. design                       B. preserve        C. 3sic            D. physical

Question 2: A. continued                 B. mixed              C. dressed       D. hiked                           

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. actor                         B. career              C. rubbish          D. cocktail

Question 4: A. adventure                 B. advantage       C. advertise        D. adverbial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: When a fire broke out in the Louvre, at least twenty__________paintings were destroyed, including two by Picasso.

   A. worthless                      B. priceless                        C. valueless                       D. worthy

Question 6: Without__________, all the resources necessary for life would be damaged, wasted or destroyed.

   A. conversation                 B. biodiversity                  C. extinction                     D. destruction

Question 7: Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep ………. with rapidly changing technology.

   A. speed                            B. time                              C. fast                               D. pace

Question 8: No way will you beat him. You don’t__________a chance. He’s a hundred times better than you are.

   A. hold                              B. run                                C. possess                         D. stand

Question 9: My college graduation was a real__________day for my whole life.

   A. red brick                       B. red ink                          C. red tape                        D. red letter

Question 10: Lack of funds prevented him__________continuing with his studies.

   A. béo                                  B. with                              C. in                                  D. from

Question 11: The International Red Cross helps people in need without any discrimination based on__________, race, religion, class or political opinions.

   A. national                        B. nationally                      C. nationality                    D. native

Question 12: The Principal usually has his pupils__________waste paper for their mini-project.

   A. collected                       B. collect                           C. béo collect                      D. collecting

Question 13: They live on a busy road. __________ a lot of noise from traffic.

   A. There must be 

   B. It must be

   C. It must have been

   D. There must have

Question 14: __________broken several world records in swimming.

   A. She is said that she has

B. People say she had

   C. She is said béo have  

D. It is said béo have

Question 15: The captain as well as all the passengers__________very frightened by the strange noise on their last voyage.

   A. are                                B. was                               C. is                                   D. were

Question 16: It is imperative__________what béo do when there is a fire.

   A. he must know about

   B. that everyone know

   C. that he knew

   D. we knew

Question 17: __________he arrived at the bus stop when the bus came.

   A. Hardly had                   B. No sooner had             C. Not until had               D. No longer has

Question 18: The room needs__________for the wedding.

   A. decorating                    B. béo decorate                   C. decorate                       D. be decorated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The whole village was wiped out in the bombing raids.

   A. removed quickly

   B. cleaned well

   C. changed completely

   D. destroyed completely

Question 20: Trees have béo be pruned seasonally or annually béo ensure that they continue béo bear fruit.

   A. harvested                      B. trimmed                        C. weeded                        D. fertilized

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: She was too wet behind the ears béo be in charge of such demanding tasks.

   A. lack of responsibility

   B. full of experience

   C. without money

   D. full of sincerity

Question 22: There is no excuse for your discourtesy. Think twice before you are going béo say anything.

   A. politeness                     B. impoliteness                  C. bravery                         D. boldness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jolie is reading a magazine on famous people, asking her friend.

–  Jolie: “Do you think celebrities today tend béo focus more on wealth rather than achievements?”

–  Jolie’s friend: “__________. And this sets bad examples for young people.”

   A. It’s out of the question

   B. I think you’re right on this

   C. Not at all

   D. I think they focus more on achievements

Question 24: Rose is talking béo her friend on the phone.

–  Rose: “Could you pick me up at the airport tomorrow?”

–  Rose’s friend: “__________. I will be in a meeting then.”

   A. I’m afraid I can’t

   B. Sure

   C. Yes no problem

   D. It’s so soon

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and in-fluenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has (25) __________more harm than good. In order béo answer the question, we must first turn béo the types of consumers. Presumably, most parents (26) __________are always worrying about their children’s safety buy mobile phones for them béo track their whereabouts. We can also assume that most teenagers want mobile phones béo avoid missing out on social contact. In this context, the advantages are clear. (27) __________, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies béo intimidate fellow students. There is also (28) __________evidence that texting has affected literacy skills.

The widespread use of mobile phone has, out of question, affected adult consumers too. What employee, on the way home from work, would be reluctant béo answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according béo a survey, are willing béo switch off our mobile phones once we’ve left the office.

Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits béo possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes béo making social or business arrangements at short (29) __________. They also provide their owners with a sense of security in emergency situations.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-C

2-A

3-B

4-C

5-B

6-B

7-D

8-D

9-D

10-D

11-C

12-B

13-A

14-C

15-B

16-B

17-A

18-A

19-D

20-B

21-B

22-A

23-B

24-A

25-A

26-C

27-B

28-A

29-D

30-C

31-D

32-B

33-A

34-A

35-A

36-C

37-B

38-D

39-A

40-C

41-A

42-D

43-D

44-B

45-C

46-C

47-D

48-B

49-D

50-B

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA– ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. biscuits                     B. magazines       C. newspapers              D. vegetables

Question 2: A. agent                        B. capture            C. compact                   D. spa

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. recommend              B. volunteer          C. understand               D. potential

Question 4: A. inspire                       B. wealthy             C. protect                      D. extinct

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We received a call from the teacher__________charge of our course.

   A. at             B. in             C. on                                 D. béo

Question 6: In spite of her abilities, Laura has been__________overlooked for promotion.

   A. repeat          B. repeatedly       C. repetitive                      D. repetition

Question 7: I am considering__________my job. Can you recommend a good company?

   A. béo move                        B. moving                         C. béo change                      D. changing

Question 8: She__________on her computer for more than two hours when she decided béo stop for a rest.

   A. has worked                  B. has been working         C. was working                 D. had been working

Question 9: Visitors béo the local museum are mostly attracted by__________rocking chair.

   A. a beautiful old European wooden

   B. an old beautiful wooden European

   C. a wooden old beautiful European 

   D. an old wooden European beautiful

Question 10: Anyone__________to another country needs special papers.

   A. travelled                       B. is travelled                    C. travelling                      D. is travelling

Question 11: __________at school yesterday when we were informed that there was no class due béo a sudden power cut.

   A. We had arrived hardly

   B. We have hardly arrived

   C. Hardly had we arrived

   D. Hardly we had arrived

Question 12: You may borrow my bike __________ you are careful with it.

   A. even if                          B. as long as                     C. as much as                   D. expecting

Question 13: He’d hardly finished doing his homework when you arrived, __________?

   A. didn’t he                       B. had he                           C. would he                      D. hadn’t he

Question 14: Economic reforms began in the Soviet Union in June 1985 by the Soviet leader Mikhail Gorbachev béo the Soviet economy.

   A. repair                            B. reproduce                     C. restructure                    D. reply

Question 15: The cinema is no longer as popular as it was in the 1930’s and 1940’s, but it is still an important __________of entertainment.

   A. origin                            B. prospect                        C. status                            D. source

Question 16: Stay out of this problem and do not interfere, please! It’s none of your__________!

   A. work                             B. job                                C. business                        D. action

Question 17: We’ve already bought the house but won’t__________it until May, when the present occupants have moved out.

   A. take possession of

   B. catch sight of

   C. keep track of

   D. gain recognition of

Question 18: You will have to__________if you want béo pass the entrance exams.

   A. work miracles

   B. take the trouble

   C. keep your hand in

   D. pull your socks up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the un-derlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Many political radicals advocated that women should not be discriminated on the basis of their sex.

   A. publicly supported       B. rightly claimed             C. publicly said                D. openly criticized

Question 20: He took a vow béo abstain from smoking.

   A. quit                               B. involve in                     C. oppose béo                     D. ban

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: We run a very tight ship here, and we expect all our employees béo be at their desks by eight o’clock and take good care of their own business.

   A. manage an inflexible system

   B. have a good voyage

   C. run faster than others

   D. organize things inefficiently

Question 22: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

   A. something béo suffer

   B. something enjoyable

   C. something sad

   D. something béo entertain

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jay and Peter, two high school students, are talking about school exams.

–  Jay: I think exams should not be the only way béo assess students.

–  Peter: __________. There are various others like presentations and projects.

   A. I totally disagree

   B. Not at all

   C. I share your view

   D. That’s not entirely true

Question 24: Kevin is talking béo his colleague about his new neighbour.

–  Kevin: My new neighbour has made so much noise since he came here.

–  Kevin’s colleague: __________. Have you tried talking béo him?

   A. That’s great

   B. It doesn’t matter

   C. Sure

   D. I’m sorry béo hear that

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Rural America is diverse in many ways. As we have seen, no industry dominates the rural economy, no single pattern of population decline or (25)__________exists for all rural areas, and no statement about improvements and gaps in well-being holds true for all rural people. Many of these differences are regional in nature. That is, rural areas within a particular geographic region of the country often tend béo be similar (26) __________each other and different from areas in another region. Persistent poverty also has a regional pattern, concentrated primarily in the Southeast. Other differences follow no regional pattern. Areas (27) __________rely heavily on the services industry are located throughout rural America, as are rural areas that have little access béo advanced telecommunications services. Many of these differences, regional and non-regional, are the result of a (28) __________of factors including the availability of natural (29) __________; distance from and access béo major metropolitan areas and the information and services found there; transportation and shipping facilities; political history and structure; and the racial, ethnic, and cultural makeup of the population.

(Adapted from “Understanding Rural America ”, Info USA)

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-A

3-D

4-B

5-B

6-B

7-D

8-D

9-A

10-C

11-C

12-B

13-B

14-C

15-D

16-C

17-A

18-D

19-A

20-A

21-D

22-B

23-C

24-D

25-C

26-B

27-D

28-C

29-C

30-A

31-C

32-A

33-A

34-B

35-A

36-C

37-D

38-B

39-C

40-D

41-C

42-A

43-B

44-D

45-B

46-C

47-A

48-B

49-D

50-D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Dĩ An
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bến Cát
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình Phú Lần 2

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa

#Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Thái #Hòa

Nhằm giúp các em học trò có tài liệu ôn tập và sẵn sàng cho kì thi THPT QG sắp đến, HOC247 xin gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa với phần đề bài và đáp án chi tiết. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích các em học tập và thi tốt. Chúc các em đạt điểm số thật cao!

TRƯỜNG THPT THÁI HÒA

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. comprehended 

B. soaked

C. accepted

D. needed

Question 2:         A. merchant                  B. term        C. commercial               D. sergeant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. decay          B. vanish            C. attack         D. depend

Question 4: A. habitat         B. attendance     C. candidate   D. wilderness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We must push the piano béo the comer of the hall to___________our party tonight.

   A. make place for             B. take up room béo

   C. make room for             D. give place béo

Question 6: His speech___________little or no relation béo the topic given.

   A. was                               B. reflected           C. gave                              D. bore

Question 7: The functional skills such as___________fundamentals of agriculture, health and hygiene and population education have also been incorporated in the primary school            .

   A. curriculum                    B. project                          C. plan          D. schedule

Question 8: Nowadays, with the help of the computer, teachers have developed a___________approach béo teaching.

   A. multilateral                   B. multilingual                  C. multiple-choice             D. multimedia

Question 9: Let me please___________my memory before I get down béo answering the questions.

   A. resume                          B. ease                               C. awake                           D. refresh

Question 10: He died___________lung cancer last month, leaving his wife in great shock.

   A. by                                 B. for                                 C. in                                  D. of

Question 11: Nowadays, most students use___________calculators in their studies and examinations.

   A. electrical                       B. electronic                      C. electricity                     D. electric

Question 12: In no circumstances___________on campus.

   A. should smoking be allowed 

B. should smoking allow

   C. smoking should be allowed 

D. we should allow smoking

Question 13: I clearly remember___________you about this before.

   A. telling                           B. béo tell                            C. told         D. tell

Question 14: Buy me a newspaper on your way back, ___________?

   A. can’t you                      B. don’t you                      C. will you         D. do you

Question 15: The doctor decided béo give her a thorough examination___________he could identify the causes of her illness.

 A. after                                B. so as                           C. unless            D. so that

Question 16: The letter___________him of the theft hadn’t been signed.

   A. béo accuse                      B. accused               C. accusing       D. that accuse

Question 17: I will have your car___________by the end of the day.

   A. béo repair                        B. repair                            C. repaired         D. repairing

Question 18: The number of cars on the roads___________increasing, so we need béo build more roads.

   A. is              B. were                              C. was          D. are

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Even though the mountain was very steep and the climb was hazardous, several adventurous tourists managed béo reach the top.

   A. causing a lot of risks  

B. bringing excitement

   C. costing a lot of money 

D. resulting in depression

Question 20: John wants béo buy a new car, so he starts setting aside a small part of his monthly earnings.

   A. spending on                 B. using up                       C. putting out                   D. saving up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: I’ll spend the weekends hitting the books as I have final exams next week.

   A. reviewing the books

B. studying in a relaxing way

   C. damaging the books

D. studying in a serious way

Question 22: My little daughter would spend an inordinate amount of time in the cửa hàng, deciding exactly which 4 comics she was going béo buy.

   A. excessive             B. limited                          C. required                        D. abundant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Megan, a high school teacher, is talking béo her colleague about students’ volunteering.

–  Meghan: “Volunteer work should be included in school curriculum.”

–  Meghan’s colleague: “___________it may involve complicated regulations.”

   A. I see what you mean but 

B. I agree with you entirely because

   C. I have no objection as 

D. I guess so because

Question 24: Amy is talking béo her friend after school.

–  Amy: “It’s kind of you béo give me a lift béo campus this morning.”

–  Jimmy: “___________. ”

   A. It’s so far away

B. You’re welcome

C. Certainly

D. Go ahead

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Why is it that many teenagers have the energy béo play computer games until late at night but can’t find the energy béo get out of bed (25) ___________for school? According béo a new report, today’s generation of children are in danger of getting so little sleep that they are putting their mental and physical health at risk. This raises serious questions about whether lack of sleep is affecting children’s ability béo concentrate at school. The (26) ___________between sleep deprivation and lapses in memory, impaired reaction time and poor concentration is well (27) ___________. Research has shown that losing as little as half an hour’s sleep a night can have profound effects on how children perform the next day. A good night’s sleep is also crucial for teenagers (28) ___________it is while they are asleep (29) ___________they release a hormone that is essential for their ‘growth spurt’ (the period during teenage years when the body grows at a rapid rate). It’s true that they can, béo some extent, catch up on sleep at weekends, but that won’t help them when they are dropping off béo sleep in class on a Friday afternoon.

By Tim Falla and Paul A. Davies. Solutions Advanced. OUP

Question 25: A. behind time
B. in time
C. at times
D. about time

Question 26: A. connect
B. connecting
 C. connection
D. connective

Question 27: A. established
B. acquired
C. arranged
D. organized

Question 28: A. although
B. because
C. however
D. therefore

Question 29: A. at which
B. that
C. where
D. which

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 30 béo 34.

   Bloodhounds are biologically adapted béo trailing their prey. The process by which the nose recognizes an odor is not fully understood, but there are apparently specific receptor sites for specific odors. In one explanation, recognition occurs when a scent molecule fits into its corresponding receptor site, like a key into a lock, causing a mechanical or chemical change in the cell. Bloodhounds apparently have denser concentrations of receptor sites tuned béo human scents.

   When a bloodhound trails a human being, what does it actually smell? The human body, which consists of about 60 trillion living cells, sheds exposed skin at a rate of 50 million cells a day. So even a trail that has been dispersed by breezes may still seem rich béo a bloodhound.The body also produces about 31 béo 50 ounces of sweat a day. Neither this fluid nor the shed skin cells have much odor by themselves, but the bacteria working on both substances is another matter. One microbiologist estimates the resident bacteria population of a clean square centimeter of skin on the human shoulder at “multiples of a million.” As they go about their daily busi¬ness breaking down lipids, or fatty substances, on the skin, these bacteria release volatile substances that usually strike the bloodhound’s nose as an entire constellation of distinctive scents.

Question 30: What does the passage mainly discuss?

   A.  Why people choose bloodhounds for household pets

   B.  How a bloodhound’s sense of smell works

   C. How humans compensate for an underdeveloped sense of smell

   D. The way in which bacteria work on skin cells and body sweat.

Question 31: The author compares a scent molecule with a___________.

   A. key          B. lock          C. cell            D. bloodhound

Question 32: In paragraph 2, the word “it” refers to___________.

   A. bloodhound                  B. human being                 C. smell                             D. body

Question 33: According béo the passage, how many cells of skin does the human body rid itself of every day?

   A. 60 trillion        B. 50 million       C. 1 million      D. Between 31 and 50

Question 34: In paragraph, the word “rich” is used béo mean that a trail is___________.

   A.  paved with precious materials

   B.  a profitable business béo get into

   C. a very costly undertaking

   D. filled with an abundance of clues

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 35 béo 42.

   Do you think you’re smarter than your parents, and grandparents? According béo James Flynn, a professor at a New Zealand university, you might be. Over the course of the last century, IQ test scores of people in some countries have gotten increasingly better, on average, three points better for every decade that has passed. This trend of improving scores is known as “the Flynn effect” and scientists want béo know what is behind it.

   IQ tests and other similar tests are designed béo measure general intelligence rather than knowledge. Flynn knew that intelligence is partly inherited from our parents and partly the result of our environment and experiences, but the improvement in test scores was happening too quickly béo be explained by heredity. So what happened in the 20th century that led béo higher test scores? Scientists have proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure béo tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better. Others have pointed béo better nutrition, which results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past. Another possible explanation is a change in educational styles: children are encouraged béo discover things for themselves rather than just memorizing information. This could prepare people béo do the kind of problem-solving that intelligence tests require.

   Flynn himself suggested that learning new technologies may have improved people’s problem-solving skills. This may be true for the first decade of his tests, when IQ scores in many countries increased. However, in recent years, IQ test scores in some countries have begun béo decline. Data from Norway, the Netherlands, Australia, and Great Britain have shown that as these countries become more and more modem, IQ scores have begun béo drop.

   While scientists aren’t sure what’s causing this decline, they think technology is dramatically changing the way that we learn and get information. For example, people are now able béo access all kinds of information very easily using trực tuyến resources like Google or Wikipedia. The danger is when they start béo rely too much on these sources of information, and not do any thinking for themselves. Lifestyle changes that come with modem technology may also have a negative effect on intelligence, such as video games and television making people less social. So while the world may have gotten smarter over the 20th century, improving technology and changing lifestyles may soon reverse that trend.

Question 35: What is the passage mainly about?

   A.  Factors affecting changes in people’s IQ

   B.  Relationship between IQ and lifestyles

   C. Influences of technology on IQ

   D. How béo improve IQ

Question 36: What is the Flynn effect?

   A.  a way invented by Flynn béo measure intelligence

   B.  an increase in IQ test score

   C. a theory béo explain why people are less smart

   D. an effect of IQ tests on modem people

Question 37: The word “it” in paragraph 1 refers to___________.

   A. the Flynn effect           B. IQ test        C. knowledge       D. test-taking process

Question 38: The word “exposure” in paragraph 2 is closest in meaning to___________.

   A. experience     B. risk           C. effect              D. condition

Question 39: The Flynn effect is probably the result of___________.

   A. heredity

   B. taking fewer tests

   C. memorizing information 

   D. better nutrition

Question 40: The writer uses video games as an example béo show that___________.

   A.  technology can improve people’s intelligence

   B.  we are becoming less social

   C. people don’t think for themselves

   D. countries are becoming more technologically advanced

Question 41: The word “dramatically” in the last paragraph is closest in meaning to___________.

   A. significantly                 B. usually                          C. generally                       D. fairly

Question 42: What is NOT mentioned as a contributing factor in the recent decline of IQ test scores?

   A. search engines

B. television

   C. changing lifestyles

D. changing educational styles

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: The student must have her assessment form fill in by the examiner during the oral exam.

Question 44: Looking from afar, the village resembles a small green spot dotted with tiny fireballs.

Question 45: The 6-year-old boy resembles béo his mother somewhat more than does his older brother.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that is closest in meaning béo each of the following questions.

Question 46: “We lost the last game because of the referee,” said the team captain.

   A.  The team captain refused béo tell the referee about their loss in the last game.

   B.  The team captain admitted béo the referee that they had lost the last game.

   C. The team captain blamed the referee for their loss in the last game.

   D. The team captain said that without the referee, they might have lost the last game.

Question 47: After the members of the committee had had lunch, they discussed the problem.

   A.  Having been served lunch, a discussion of the problem was made by the members of the committee.

   B.  Having been served lunch, the problem was discussed by the members of the committee.

   C. Having been served lunch, the committee members discussed the problem.

   D. Having been served lunch, it was discussed by the committee members of the problem.

Question 48: A drug may affect several functions, even though it’s targeted at only one.

   A.  A drug is taken for a specific purpose, but it may have a range of other effects.

   B.  However effective a drug may be, its functions have béo be several.

   C. Despite various other uses, a drug usually has a function for a special effect.

   D. The functions expected of a drug are various even if it is used for a specific disease.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: We spend about one-third of our lives sleeping. We know relatively little about sleep.

   A.  We know relatively little about sleep; as a result, we spend about one-third of our lives sleeping.

   B.  We shall know more about sleep if we spend more than one-third of our lives sleeping.

   C. Despite spending about one-third of our lives sleeping, we know relatively little about sleep.

   D. We spend about one-third of our lives sleeping so that we know relatively little about sleep.

Question 50: He felt very tired. However, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   A.  He felt so tired that he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   B.  Feeling very tired, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   C. As the result of his tiredness, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   D. Tired as he might feel, he was determined béo continue béo climb up the mountain

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-B

2-D

3-B

4-B

5-C

6-D

7-A

8-D

9-D

10-D

11-B

12-A

13-A

14-C

15-D

16-C

17-C

18-A

19-A

20-D

21-B

22-B

23-A

24-B

25-B

26-C

27-A

28-B

29-B

30-B

31-A

32-A

33-B

34-D

35-A

36-B

37-A

38-A

39-D

40-B

41-A

42-D

43-B

44-A

45-B

46-C

47-C

48-A

49-C

50-D

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. obstacle        B. obscure           C. obsession     D. oblivious

Question 2: A. agreed          B. succeeded       C. smiled           D. loved

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. future             B. involve            C. prospect        D. guidance

Question 4: A. reduction       B. popular            C. romantic        D. financial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The better the weather is, __________.

   A. the most crowded the beaches get

B. the most the beaches get crowded

   C. the more crowded the beaches get 

D. the more the beaches get crowded

Question 6: Unemployment is a serious problem in the area; there are__________jobs for the people there.

   A. a little                           B. a few                 C. few                               D. little

Question 7: Doctors advise people who are deficient __________Vitamin c béo eat more fruit and vegetables.

   A. in                                  B. of             C. from                             D. for

Question 8: I suggest that the doctor__________up his mind without delay.

   A. makes                           B. make                             C. made                            D. is béo make

Question 9: Martha Thomas was an American educator who stood for equal__________rights for women.

   A. educated                      B. educational        C. educating                     D. educationally

Question 10: Books and magazines__________ around made his room very untidy        

   A. that lie       B. laying        C. which lied                    D. lying

Question 11: The cat was_________to wait for the mouse béo come out of its hole.

   A. patient enough             B. so patient          C. enough patient             D. too patient

Question 12: _________, he would have learned how béo read.

   A. If he has been able béo go school as a child

B. If he could go béo school as a child

   C. Were he able béo go béo school as a child

D. Had he been able béo go béo school as a child

Question 13: He_________a terrible accident while he_________along Ben Luc Bridge.

   A. see – am walking 

   B. saw – was walking

   C. was seeing – walked

   D. have seen – were walking

Question 14: The use of vitamin__________and herbs has become increasingly popular among Americans.

   A. components                  B. materials                       C. ingredients                   D. supplements

Question 15: Peter, Harry and Chuck were first, second, and third__________in the school cross-country race.

   A. respectively                  B. actively      C. responsively                 D. tremendously

Question 16: The government should take__________to reduce the current high unemployment rate.

   A. steps         B. measures                       C. changes                        D. solutions

Question 17: In a formal interview, it is essential béo maintain good eye__________with the interviewers.

   A. link         B. connection                    C. touch                            D. contact

Question 18: I know you have been working very hard today. Let’s__________and go home.

   A. pull my leg

   B. call it a day

   C. put your back up

   D. push your luck

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The board of directors rejected the proposed project, explaining that it was too expensive béo be feasible at the present moment.

   A. costly          B. troublesome                  C. capable                         D. practicable

Question 20: A brief outline of the course and bibliography were handed out béo the students at the first meeting.

   A. dispensed                     B. preserved                      C. distributed                    D. contributed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: The consequences of the typhoon were disastrous due béo the lack of precautionary measures.

   A. damaging      B. beneficial                      C. severe                           D. physical

Question 22: Though I persuaded my boss béo solve a very serious problem in the new management system, he just made light of it.

   A. completely ignored

B. treated as important

   C. disagreed with

D. discovered by chance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Ella is asking Eric about self-study.

–  Ella: “Do you think people with self-education can succeed nowadays?”

–  Eric: “__________because they tend béo be very independent and self-disciplined.”

   A. I’m not so sure about that

   B. That’s what I was thinking

   C. It’s out of the question

   D. I don’t think it’s right

Question 24: Stella and her husband are about béo go out.

–  Stella: “Should we take a taxi or a bus béo the mall?”

–  Stella’s husband: “__________. It’s impossible béo take a taxi during rush hours.”

   A. Let’s take a taxi

   B. Let’s take a bus

   C. Good idea

   D. Yes, we should

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Amy Tan was born on February 19, 1952 in Oaldand, California. Tan grew up in Northern California, (25)__________when her father and older brother both died from brain tumors in 1966, she moved with her mother and younger brother béo Europe, where she attended high school in Montreux, Switzerland. She returned béo the United States for college. After college, Tan worked as a language development consultant and as a corporate freelance writer. In 1985, she wrote the “Rules of the Game” for a writing workshop, which laid the early (26) __________for her first novel The Joy Luck Club. Published in 1989, the book explored the (27) __________between Chinese women and their Chinese-American daughters, and became the longest-running New York Times bestseller for that year. The Joy Luck Club received numerous awards, including the Los Angeles Times Book Award. It has been translated into 25 languages, including Chinese, and was made into a major motion picture for (28) __________Tan co-wrote the screenplay. Tan’s other works have also been (29) __________into several different forms of media.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-B

3-B

4-B

5-C

6-C

7-A

8-B

9-B

10-D

11-A

12-D

13-B

14-D

15-A

16-B

17-D

18-B

19-D

20-C

21-B

22-B

23-B

24-B

25-D

26-D

27-C

28-D

29-B

30-D

31-A

32-C

33-C

34-C

35-B

36-D

37-C

38-A

39-C

40-B

41-A

42-C

43-B

44-A

45-B

46-C

47-B

48-D

49-B

50-B

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. species       B. invent                       C. medicine       D. quần vợt

Question 2: A. walked         B. ended                      C. started          D. wanted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. scenery        B. festival                     C. atmosphere               D. location

Question 4: A. parent           B. seldom                    C. unique                      D. over

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The shop___________helped me béo choose a jumper that suited me.

   A. employee         B. assistant                        C. clerk                             D. accountant

Question 6: John___________in convincing his boss béo give him the day off.

   A. achieved         B. obtained                       C. succeeded                    D. fulfilled

Question 7: All births, deaths and marriages are entered in the___________records. Most of these records have been computerized in recent years.

   A. formal           B. social                            C. official                          D. internal

Question 8: As was___________observed, there is strong correlation between house prices and inflation.

   A. closely        B. critically                        C. early                             D. firmly

Question 9: There is some evidence of an improvement in the economy, but be that as it___________, there is unlikely béo be much change next year.

   A. can        B. may               C. should                          D. could

Question 10: The Indian study was carried out in conjunction___________an American project.

   A. béo             B. from                              C. with                              D. of

Question 11: Davidson did a___________amount of research into earthquake prediction.

   A. considerate                   B. considerable                 C. considerably                 D. consideration

Question 12: Not until about a century after Julius Caesar landed in Britian___________actually conquer the island.

   A. the Romans did

   B. did the Romans

   C. the Roman

   D. Romans that

Question 13: He’s been very sick. His doctor insisted that he___________in bed this week.

   A. will stay       B. would stay                    C. stays           D. stay

Question 14: Dr. Smith is the person in___________I don’t have much confidence.

   A. which           B. whom                           C. who                              D. that

Question 15: He asked me___________the book I borrowed from the library.

   A. if I found

   B. if I had found

   C. whether I have found

   D. whether I found

Question 16: ___________from outer space, our earth looks like a “blue planet”.

   A. Having seen                 B. Seeing         C. Be seen                         D. Seen

Question 17: This factory produced___________motorbikes in 2008 as in the year 2006.

   A. twice as many 

   B. as twice as many  

   C. as twice many 

   D. as many as twice

Question 18: The manager had his secretary___________the report for him.

   A. béo have typed               B. typed                            C. type                              D. béo type

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The problem of salary didn’t come up in the meeting last week.

   A. mention                        B. approach                       C. raise                              D. arise

Question 20: The theme of the poem is emigration.

   A. article                           B. comment                       C. topic                             D. problem

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: His replies were inconsistent with his previous testimony.

   A. conflicting                    B. compatible                    C. contradicted                 D. illogical

Question 22: You should take the bull by the horns and go and see him now.

   A. face directly                 B. respond eagerly            C. avoid completely          D. change slightly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Molly is talking béo her sister about trực tuyến shopping.

– Molly: “Shopping trực tuyến is super convenient and trouble-free.”

– Molly’s sister: “___________. Sometimes a lot of serious problems arise.”

   A. That’s it

   B. I take your view

   C. Absolutely

   D. That’s not entirely true

Question 24: Rachel and Mark are at home.

–  Rachel: “Can I get you something béo drink?”

–  Mark: “___________. I’m not thirsty.”

   A. No, thank you

   B. Yes please

   C. You’re welcome

   D. Thank you

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   The practice of hitting children teaches them béo become hitters themselves. Extensive research data is now available béo support the direct correlation (25) ___________corporal punishment in childhood and violent behavior in the teenage and adult years. Virtually, all of the most dangerous criminals (26) ___________regularly threatened and punished in childhood. Punishment gives the message that “might make right” that it is okay béo hurt someone smaller and less powerful than you are. The child then feels it is appropriate béo mistreat younger or smaller children, and when he becomes an adult, feels little (27) ___________for those less fortunate or powerful than he is, and fears those whoare more so. Thus it is difficult for him béo find (28) ___________friendships. Children learn best through parental modeling. Punishment gives the message that hitting is an appropriate way béo express one’s feelings and béo solve problems. If the child rarely sees the parents handle anger and solve problems in a creative and positive way, he can never learn how (29) ___________that himself. Thus inadequate parenting continues into the next generation.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-A

2-A

3-D

4-C

5-B

6-C

7-C

8-A

9-B

10-C

11-B

12-B

13-D

14-B

15-B

16-D

17-A

18-C

19-D

20-C

21-B

22-C

23-D

24-A

25-C

26-A

27-B

28-D

29-A

30-C

31-B

32-C

33-A

34-B

35-B

36-A

37-D

38-B

39-C

40-D

41-A

42-B

43-C

44-B

45-D

46-B

47-C

48-B

49-D

50-A

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. design                       B. preserve        C. basic            D. physical

Question 2: A. continued                 B. mixed              C. dressed       D. hiked                           

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. actor                         B. career              C. rubbish          D. cocktail

Question 4: A. adventure                 B. advantage       C. advertise        D. adverbial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: When a fire broke out in the Louvre, at least twenty__________paintings were destroyed, including two by Picasso.

   A. worthless                      B. priceless                        C. valueless                       D. worthy

Question 6: Without__________, all the resources necessary for life would be damaged, wasted or destroyed.

   A. conversation                 B. biodiversity                  C. extinction                     D. destruction

Question 7: Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep ………. with rapidly changing technology.

   A. speed                            B. time                              C. fast                               D. pace

Question 8: No way will you beat him. You don’t__________a chance. He’s a hundred times better than you are.

   A. hold                              B. run                                C. possess                         D. stand

Question 9: My college graduation was a real__________day for my whole life.

   A. red brick                       B. red ink                          C. red tape                        D. red letter

Question 10: Lack of funds prevented him__________continuing with his studies.

   A. béo                                  B. with                              C. in                                  D. from

Question 11: The International Red Cross helps people in need without any discrimination based on__________, race, religion, class or political opinions.

   A. national                        B. nationally                      C. nationality                    D. native

Question 12: The Principal usually has his pupils__________waste paper for their mini-project.

   A. collected                       B. collect                           C. béo collect                      D. collecting

Question 13: They live on a busy road. __________ a lot of noise from traffic.

   A. There must be 

   B. It must be

   C. It must have been

   D. There must have

Question 14: __________broken several world records in swimming.

   A. She is said that she has

B. People say she had

   C. She is said béo have  

D. It is said béo have

Question 15: The captain as well as all the passengers__________very frightened by the strange noise on their last voyage.

   A. are                                B. was                               C. is                                   D. were

Question 16: It is imperative__________what béo do when there is a fire.

   A. he must know about

   B. that everyone know

   C. that he knew

   D. we knew

Question 17: __________he arrived at the bus stop when the bus came.

   A. Hardly had                   B. No sooner had             C. Not until had               D. No longer has

Question 18: The room needs__________for the wedding.

   A. decorating                    B. béo decorate                   C. decorate                       D. be decorated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The whole village was wiped out in the bombing raids.

   A. removed quickly

   B. cleaned well

   C. changed completely

   D. destroyed completely

Question 20: Trees have béo be pruned seasonally or annually béo ensure that they continue béo bear fruit.

   A. harvested                      B. trimmed                        C. weeded                        D. fertilized

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: She was too wet behind the ears béo be in charge of such demanding tasks.

   A. lack of responsibility

   B. full of experience

   C. without money

   D. full of sincerity

Question 22: There is no excuse for your discourtesy. Think twice before you are going béo say anything.

   A. politeness                     B. impoliteness                  C. bravery                         D. boldness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jolie is reading a magazine on famous people, asking her friend.

–  Jolie: “Do you think celebrities today tend béo focus more on wealth rather than achievements?”

–  Jolie’s friend: “__________. And this sets bad examples for young people.”

   A. It’s out of the question

   B. I think you’re right on this

   C. Not at all

   D. I think they focus more on achievements

Question 24: Rose is talking béo her friend on the phone.

–  Rose: “Could you pick me up at the airport tomorrow?”

–  Rose’s friend: “__________. I will be in a meeting then.”

   A. I’m afraid I can’t

   B. Sure

   C. Yes no problem

   D. It’s so soon

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and in-fluenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has (25) __________more harm than good. In order béo answer the question, we must first turn béo the types of consumers. Presumably, most parents (26) __________are always worrying about their children’s safety buy mobile phones for them béo track their whereabouts. We can also assume that most teenagers want mobile phones béo avoid missing out on social contact. In this context, the advantages are clear. (27) __________, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies béo intimidate fellow students. There is also (28) __________evidence that texting has affected literacy skills.

The widespread use of mobile phone has, out of question, affected adult consumers too. What employee, on the way home from work, would be reluctant béo answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according béo a survey, are willing béo switch off our mobile phones once we’ve left the office.

Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits béo possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes béo making social or business arrangements at short (29) __________. They also provide their owners with a sense of security in emergency situations.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-C

2-A

3-B

4-C

5-B

6-B

7-D

8-D

9-D

10-D

11-C

12-B

13-A

14-C

15-B

16-B

17-A

18-A

19-D

20-B

21-B

22-A

23-B

24-A

25-A

26-C

27-B

28-A

29-D

30-C

31-D

32-B

33-A

34-A

35-A

36-C

37-B

38-D

39-A

40-C

41-A

42-D

43-D

44-B

45-C

46-C

47-D

48-B

49-D

50-B

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. biscuits                     B. magazines       C. newspapers              D. vegetables

Question 2: A. agent                        B. capture            C. compact                   D. span 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. recommend              B. volunteer          C. understand               D. potential

Question 4: A. inspire                       B. wealthy             C. protect                      D. extinct

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We received a call from the teacher__________charge of our course.

   A. at             B. in             C. on                                 D. béo

Question 6: In spite of her abilities, Laura has been__________overlooked for promotion.

   A. repeat          B. repeatedly       C. repetitive                      D. repetition

Question 7: I am considering__________my job. Can you recommend a good company?

   A. béo move                        B. moving                         C. béo change                      D. changing

Question 8: She__________on her computer for more than two hours when she decided béo stop for a rest.

   A. has worked                  B. has been working         C. was working                 D. had been working

Question 9: Visitors béo the local museum are mostly attracted by__________rocking chair.

   A. a beautiful old European wooden

   B. an old beautiful wooden European

   C. a wooden old beautiful European 

   D. an old wooden European beautiful

Question 10: Anyone__________to another country needs special papers.

   A. travelled                       B. is travelled                    C. travelling                      D. is travelling

Question 11: __________at school yesterday when we were informed that there was no class due béo a sudden power cut.

   A. We had arrived hardly

   B. We have hardly arrived

   C. Hardly had we arrived

   D. Hardly we had arrived

Question 12: You may borrow my bike __________ you are careful with it.

   A. even if                          B. as long as                     C. as much as                   D. expecting

Question 13: He’d hardly finished doing his homework when you arrived, __________?

   A. didn’t he                       B. had he                           C. would he                      D. hadn’t he

Question 14: Economic reforms began in the Soviet Union in June 1985 by the Soviet leader Mikhail Gorbachev béo the Soviet economy.

   A. repair                            B. reproduce                     C. restructure                    D. reply

Question 15: The cinema is no longer as popular as it was in the 1930’s and 1940’s, but it is still an important __________of entertainment.

   A. origin                            B. prospect                        C. status                            D. source

Question 16: Stay out of this problem and do not interfere, please! It’s none of your__________!

   A. work                             B. job                                C. business                        D. action

Question 17: We’ve already bought the house but won’t__________it until May, when the present occupants have moved out.

   A. take possession of

   B. catch sight of

   C. keep track of

   D. gain recognition of

Question 18: You will have to__________if you want béo pass the entrance exams.

   A. work miracles

   B. take the trouble

   C. keep your hand in

   D. pull your socks up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the un-derlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Many political radicals advocated that women should not be discriminated on the basis of their sex.

   A. publicly supported       B. rightly claimed             C. publicly said                D. openly criticized

Question 20: He took a vow béo abstain from smoking.

   A. quit                               B. involve in                     C. oppose béo                     D. ban

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: We run a very tight ship here, and we expect all our employees béo be at their desks by eight o’clock and take good care of their own business.

   A. manage an inflexible system

   B. have a good voyage

   C. run faster than others

   D. organize things inefficiently

Question 22: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

   A. something béo suffer

   B. something enjoyable

   C. something sad

   D. something béo entertain

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jay and Peter, two high school students, are talking about school exams.

–  Jay: I think exams should not be the only way béo assess students.

–  Peter: __________. There are various others like presentations and projects.

   A. I totally disagree

   B. Not at all

   C. I share your view

   D. That’s not entirely true

Question 24: Kevin is talking béo his colleague about his new neighbour.

–  Kevin: My new neighbour has made so much noise since he came here.

–  Kevin’s colleague: __________. Have you tried talking béo him?

   A. That’s great

   B. It doesn’t matter

   C. Sure

   D. I’m sorry béo hear that

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Rural America is diverse in many ways. As we have seen, no industry dominates the rural economy, no single pattern of population decline or (25)__________exists for all rural areas, and no statement about improvements and gaps in well-being holds true for all rural people. Many of these differences are regional in nature. That is, rural areas within a particular geographic region of the country often tend béo be similar (26) __________each other and different from areas in another region. Persistent poverty also has a regional pattern, concentrated primarily in the Southeast. Other differences follow no regional pattern. Areas (27) __________rely heavily on the services industry are located throughout rural America, as are rural areas that have little access béo advanced telecommunications services. Many of these differences, regional and non-regional, are the result of a (28) __________of factors including the availability of natural (29) __________; distance from and access béo major metropolitan areas and the information and services found there; transportation and shipping facilities; political history and structure; and the racial, ethnic, and cultural makeup of the population.

(Adapted from “Understanding Rural America ”, Info USA)

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-A

3-D

4-B

5-B

6-B

7-D

8-D

9-A

10-C

11-C

12-B

13-B

14-C

15-D

16-C

17-A

18-D

19-A

20-A

21-D

22-B

23-C

24-D

25-C

26-B

27-D

28-C

29-C

30-A

31-C

32-A

33-A

34-B

35-A

36-C

37-D

38-B

39-C

40-D

41-C

42-A

43-B

44-D

45-B

46-C

47-A

48-B

49-D

50-D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Dĩ An
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bến Cát
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình Phú Lần 2

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Dĩ An

107

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bến Cát

74

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình Phú Lần 2

116

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình An

103

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT An Mỹ

71

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hòa Bình

55

#Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Thái #Hòa

Nhằm giúp các em học trò có tài liệu ôn tập và sẵn sàng cho kì thi THPT QG sắp đến, HOC247 xin gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa với phần đề bài và đáp án chi tiết. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích các em học tập và thi tốt. Chúc các em đạt điểm số thật cao!

TRƯỜNG THPT THÁI HÒA

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. comprehended 

B. soaked

C. accepted

D. needed

Question 2:         A. merchant                  B. term        C. commercial               D. sergeant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. decay          B. vanish            C. attack         D. depend

Question 4: A. habitat         B. attendance     C. candidate   D. wilderness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We must push the piano béo the comer of the hall to___________our party tonight.

   A. make place for             B. take up room béo

   C. make room for             D. give place béo

Question 6: His speech___________little or no relation béo the topic given.

   A. was                               B. reflected           C. gave                              D. bore

Question 7: The functional skills such as___________fundamentals of agriculture, health and hygiene and population education have also been incorporated in the primary school            .

   A. curriculum                    B. project                          C. plan          D. schedule

Question 8: Nowadays, with the help of the computer, teachers have developed a___________approach béo teaching.

   A. multilateral                   B. multilingual                  C. multiple-choice             D. multimedia

Question 9: Let me please___________my memory before I get down béo answering the questions.

   A. resume                          B. ease                               C. awake                           D. refresh

Question 10: He died___________lung cancer last month, leaving his wife in great shock.

   A. by                                 B. for                                 C. in                                  D. of

Question 11: Nowadays, most students use___________calculators in their studies and examinations.

   A. electrical                       B. electronic                      C. electricity                     D. electric

Question 12: In no circumstances___________on campus.

   A. should smoking be allowed 

B. should smoking allow

   C. smoking should be allowed 

D. we should allow smoking

Question 13: I clearly remember___________you about this before.

   A. telling                           B. béo tell                            C. told         D. tell

Question 14: Buy me a newspaper on your way back, ___________?

   A. can’t you                      B. don’t you                      C. will you         D. do you

Question 15: The doctor decided béo give her a thorough examination___________he could identify the causes of her illness.

 A. after                                B. so as                           C. unless            D. so that

Question 16: The letter___________him of the theft hadn’t been signed.

   A. béo accuse                      B. accused               C. accusing       D. that accuse

Question 17: I will have your car___________by the end of the day.

   A. béo repair                        B. repair                            C. repaired         D. repairing

Question 18: The number of cars on the roads___________increasing, so we need béo build more roads.

   A. is              B. were                              C. was          D. are

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Even though the mountain was very steep and the climb was hazardous, several adventurous tourists managed béo reach the top.

   A. causing a lot of risks  

B. bringing excitement

   C. costing a lot of money 

D. resulting in depression

Question 20: John wants béo buy a new car, so he starts setting aside a small part of his monthly earnings.

   A. spending on                 B. using up                       C. putting out                   D. saving up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: I’ll spend the weekends hitting the books as I have final exams next week.

   A. reviewing the books

B. studying in a relaxing way

   C. damaging the books

D. studying in a serious way

Question 22: My little daughter would spend an inordinate amount of time in the cửa hàng, deciding exactly which 4 comics she was going béo buy.

   A. excessive             B. limited                          C. required                        D. abundant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Megan, a high school teacher, is talking béo her colleague about students’ volunteering.

–  Meghan: “Volunteer work should be included in school curriculum.”

–  Meghan’s colleague: “___________it may involve complicated regulations.”

   A. I see what you mean but 

B. I agree with you entirely because

   C. I have no objection as 

D. I guess so because

Question 24: Amy is talking béo her friend after school.

–  Amy: “It’s kind of you béo give me a lift béo campus this morning.”

–  Jimmy: “___________. ”

   A. It’s so far away

B. You’re welcome

C. Certainly

D. Go ahead

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Why is it that many teenagers have the energy béo play computer games until late at night but can’t find the energy béo get out of bed (25) ___________for school? According béo a new report, today’s generation of children are in danger of getting so little sleep that they are putting their mental and physical health at risk. This raises serious questions about whether lack of sleep is affecting children’s ability béo concentrate at school. The (26) ___________between sleep deprivation and lapses in memory, impaired reaction time and poor concentration is well (27) ___________. Research has shown that losing as little as half an hour’s sleep a night can have profound effects on how children perform the next day. A good night’s sleep is also crucial for teenagers (28) ___________it is while they are asleep (29) ___________they release a hormone that is essential for their ‘growth spurt’ (the period during teenage years when the body grows at a rapid rate). It’s true that they can, béo some extent, catch up on sleep at weekends, but that won’t help them when they are dropping off béo sleep in class on a Friday afternoon.

By Tim Falla and Paul A. Davies. Solutions Advanced. OUP

Question 25: A. behind time
B. in time
C. at times
D. about time

Question 26: A. connect
B. connecting
 C. connection
D. connective

Question 27: A. established
B. acquired
C. arranged
D. organized

Question 28: A. although
B. because
C. however
D. therefore

Question 29: A. at which
B. that
C. where
D. which

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 30 béo 34.

   Bloodhounds are biologically adapted béo trailing their prey. The process by which the nose recognizes an odor is not fully understood, but there are apparently specific receptor sites for specific odors. In one explanation, recognition occurs when a scent molecule fits into its corresponding receptor site, like a key into a lock, causing a mechanical or chemical change in the cell. Bloodhounds apparently have denser concentrations of receptor sites tuned béo human scents.

   When a bloodhound trails a human being, what does it actually smell? The human body, which consists of about 60 trillion living cells, sheds exposed skin at a rate of 50 million cells a day. So even a trail that has been dispersed by breezes may still seem rich béo a bloodhound.The body also produces about 31 béo 50 ounces of sweat a day. Neither this fluid nor the shed skin cells have much odor by themselves, but the bacteria working on both substances is another matter. One microbiologist estimates the resident bacteria population of a clean square centimeter of skin on the human shoulder at “multiples of a million.” As they go about their daily busi¬ness breaking down lipids, or fatty substances, on the skin, these bacteria release volatile substances that usually strike the bloodhound’s nose as an entire constellation of distinctive scents.

Question 30: What does the passage mainly discuss?

   A.  Why people choose bloodhounds for household pets

   B.  How a bloodhound’s sense of smell works

   C. How humans compensate for an underdeveloped sense of smell

   D. The way in which bacteria work on skin cells and body sweat.

Question 31: The author compares a scent molecule with a___________.

   A. key          B. lock          C. cell            D. bloodhound

Question 32: In paragraph 2, the word “it” refers to___________.

   A. bloodhound                  B. human being                 C. smell                             D. body

Question 33: According béo the passage, how many cells of skin does the human body rid itself of every day?

   A. 60 trillion        B. 50 million       C. 1 million      D. Between 31 and 50

Question 34: In paragraph, the word “rich” is used béo mean that a trail is___________.

   A.  paved with precious materials

   B.  a profitable business béo get into

   C. a very costly undertaking

   D. filled with an abundance of clues

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions from 35 béo 42.

   Do you think you’re smarter than your parents, and grandparents? According béo James Flynn, a professor at a New Zealand university, you might be. Over the course of the last century, IQ test scores of people in some countries have gotten increasingly better, on average, three points better for every decade that has passed. This trend of improving scores is known as “the Flynn effect” and scientists want béo know what is behind it.

   IQ tests and other similar tests are designed béo measure general intelligence rather than knowledge. Flynn knew that intelligence is partly inherited from our parents and partly the result of our environment and experiences, but the improvement in test scores was happening too quickly béo be explained by heredity. So what happened in the 20th century that led béo higher test scores? Scientists have proposed several explanations for the Flynn effect. Some suggest that the improved test scores simply reflect an increased exposure béo tests in general. Because we take so many tests, we learn test-taking techniques that help us perform better. Others have pointed béo better nutrition, which results in babies being born larger, healthier, and with more brain development than in the past. Another possible explanation is a change in educational styles: children are encouraged béo discover things for themselves rather than just memorizing information. This could prepare people béo do the kind of problem-solving that intelligence tests require.

   Flynn himself suggested that learning new technologies may have improved people’s problem-solving skills. This may be true for the first decade of his tests, when IQ scores in many countries increased. However, in recent years, IQ test scores in some countries have begun béo decline. Data from Norway, the Netherlands, Australia, and Great Britain have shown that as these countries become more and more modem, IQ scores have begun béo drop.

   While scientists aren’t sure what’s causing this decline, they think technology is dramatically changing the way that we learn and get information. For example, people are now able béo access all kinds of information very easily using trực tuyến resources like Google or Wikipedia. The danger is when they start béo rely too much on these sources of information, and not do any thinking for themselves. Lifestyle changes that come with modem technology may also have a negative effect on intelligence, such as video games and television making people less social. So while the world may have gotten smarter over the 20th century, improving technology and changing lifestyles may soon reverse that trend.

Question 35: What is the passage mainly about?

   A.  Factors affecting changes in people’s IQ

   B.  Relationship between IQ and lifestyles

   C. Influences of technology on IQ

   D. How béo improve IQ

Question 36: What is the Flynn effect?

   A.  a way invented by Flynn béo measure intelligence

   B.  an increase in IQ test score

   C. a theory béo explain why people are less smart

   D. an effect of IQ tests on modem people

Question 37: The word “it” in paragraph 1 refers to___________.

   A. the Flynn effect           B. IQ test        C. knowledge       D. test-taking process

Question 38: The word “exposure” in paragraph 2 is closest in meaning to___________.

   A. experience     B. risk           C. effect              D. condition

Question 39: The Flynn effect is probably the result of___________.

   A. heredity

   B. taking fewer tests

   C. memorizing information 

   D. better nutrition

Question 40: The writer uses video games as an example béo show that___________.

   A.  technology can improve people’s intelligence

   B.  we are becoming less social

   C. people don’t think for themselves

   D. countries are becoming more technologically advanced

Question 41: The word “dramatically” in the last paragraph is closest in meaning to___________.

   A. significantly                 B. usually                          C. generally                       D. fairly

Question 42: What is NOT mentioned as a contributing factor in the recent decline of IQ test scores?

   A. search engines

B. television

   C. changing lifestyles

D. changing educational styles

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: The student must have her assessment form fill in by the examiner during the oral exam.

Question 44: Looking from afar, the village resembles a small green spot dotted with tiny fireballs.

Question 45: The 6-year-old boy resembles béo his mother somewhat more than does his older brother.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that is closest in meaning béo each of the following questions.

Question 46: “We lost the last game because of the referee,” said the team captain.

   A.  The team captain refused béo tell the referee about their loss in the last game.

   B.  The team captain admitted béo the referee that they had lost the last game.

   C. The team captain blamed the referee for their loss in the last game.

   D. The team captain said that without the referee, they might have lost the last game.

Question 47: After the members of the committee had had lunch, they discussed the problem.

   A.  Having been served lunch, a discussion of the problem was made by the members of the committee.

   B.  Having been served lunch, the problem was discussed by the members of the committee.

   C. Having been served lunch, the committee members discussed the problem.

   D. Having been served lunch, it was discussed by the committee members of the problem.

Question 48: A drug may affect several functions, even though it’s targeted at only one.

   A.  A drug is taken for a specific purpose, but it may have a range of other effects.

   B.  However effective a drug may be, its functions have béo be several.

   C. Despite various other uses, a drug usually has a function for a special effect.

   D. The functions expected of a drug are various even if it is used for a specific disease.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: We spend about one-third of our lives sleeping. We know relatively little about sleep.

   A.  We know relatively little about sleep; as a result, we spend about one-third of our lives sleeping.

   B.  We shall know more about sleep if we spend more than one-third of our lives sleeping.

   C. Despite spending about one-third of our lives sleeping, we know relatively little about sleep.

   D. We spend about one-third of our lives sleeping so that we know relatively little about sleep.

Question 50: He felt very tired. However, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   A.  He felt so tired that he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   B.  Feeling very tired, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   C. As the result of his tiredness, he was determined béo continue béo climb up the mountain.

   D. Tired as he might feel, he was determined béo continue béo climb up the mountain

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-B

2-D

3-B

4-B

5-C

6-D

7-A

8-D

9-D

10-D

11-B

12-A

13-A

14-C

15-D

16-C

17-C

18-A

19-A

20-D

21-B

22-B

23-A

24-B

25-B

26-C

27-A

28-B

29-B

30-B

31-A

32-A

33-B

34-D

35-A

36-B

37-A

38-A

39-D

40-B

41-A

42-D

43-B

44-A

45-B

46-C

47-C

48-A

49-C

50-D

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. obstacle        B. obscure           C. obsession     D. oblivious

Question 2: A. agreed          B. succeeded       C. smiled           D. loved

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. future             B. involve            C. prospect        D. guidance

Question 4: A. reduction       B. popular            C. romantic        D. financial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The better the weather is, __________.

   A. the most crowded the beaches get

B. the most the beaches get crowded

   C. the more crowded the beaches get 

D. the more the beaches get crowded

Question 6: Unemployment is a serious problem in the area; there are__________jobs for the people there.

   A. a little                           B. a few                 C. few                               D. little

Question 7: Doctors advise people who are deficient __________Vitamin c béo eat more fruit and vegetables.

   A. in                                  B. of             C. from                             D. for

Question 8: I suggest that the doctor__________up his mind without delay.

   A. makes                           B. make                             C. made                            D. is béo make

Question 9: Martha Thomas was an American educator who stood for equal__________rights for women.

   A. educated                      B. educational        C. educating                     D. educationally

Question 10: Books and magazines__________ around made his room very untidy        

   A. that lie       B. laying        C. which lied                    D. lying

Question 11: The cat was_________to wait for the mouse béo come out of its hole.

   A. patient enough             B. so patient          C. enough patient             D. too patient

Question 12: _________, he would have learned how béo read.

   A. If he has been able béo go school as a child

B. If he could go béo school as a child

   C. Were he able béo go béo school as a child

D. Had he been able béo go béo school as a child

Question 13: He_________a terrible accident while he_________along Ben Luc Bridge.

   A. see – am walking 

   B. saw – was walking

   C. was seeing – walked

   D. have seen – were walking

Question 14: The use of vitamin__________and herbs has become increasingly popular among Americans.

   A. components                  B. materials                       C. ingredients                   D. supplements

Question 15: Peter, Harry and Chuck were first, second, and third__________in the school cross-country race.

   A. respectively                  B. actively      C. responsively                 D. tremendously

Question 16: The government should take__________to reduce the current high unemployment rate.

   A. steps         B. measures                       C. changes                        D. solutions

Question 17: In a formal interview, it is essential béo maintain good eye__________with the interviewers.

   A. link         B. connection                    C. touch                            D. contact

Question 18: I know you have been working very hard today. Let’s__________and go home.

   A. pull my leg

   B. call it a day

   C. put your back up

   D. push your luck

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The board of directors rejected the proposed project, explaining that it was too expensive béo be feasible at the present moment.

   A. costly          B. troublesome                  C. capable                         D. practicable

Question 20: A brief outline of the course and bibliography were handed out béo the students at the first meeting.

   A. dispensed                     B. preserved                      C. distributed                    D. contributed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: The consequences of the typhoon were disastrous due béo the lack of precautionary measures.

   A. damaging      B. beneficial                      C. severe                           D. physical

Question 22: Though I persuaded my boss béo solve a very serious problem in the new management system, he just made light of it.

   A. completely ignored

B. treated as important

   C. disagreed with

D. discovered by chance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Ella is asking Eric about self-study.

–  Ella: “Do you think people with self-education can succeed nowadays?”

–  Eric: “__________because they tend béo be very independent and self-disciplined.”

   A. I’m not so sure about that

   B. That’s what I was thinking

   C. It’s out of the question

   D. I don’t think it’s right

Question 24: Stella and her husband are about béo go out.

–  Stella: “Should we take a taxi or a bus béo the mall?”

–  Stella’s husband: “__________. It’s impossible béo take a taxi during rush hours.”

   A. Let’s take a taxi

   B. Let’s take a bus

   C. Good idea

   D. Yes, we should

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Amy Tan was born on February 19, 1952 in Oaldand, California. Tan grew up in Northern California, (25)__________when her father and older brother both died from brain tumors in 1966, she moved with her mother and younger brother béo Europe, where she attended high school in Montreux, Switzerland. She returned béo the United States for college. After college, Tan worked as a language development consultant and as a corporate freelance writer. In 1985, she wrote the “Rules of the Game” for a writing workshop, which laid the early (26) __________for her first novel The Joy Luck Club. Published in 1989, the book explored the (27) __________between Chinese women and their Chinese-American daughters, and became the longest-running New York Times bestseller for that year. The Joy Luck Club received numerous awards, including the Los Angeles Times Book Award. It has been translated into 25 languages, including Chinese, and was made into a major motion picture for (28) __________Tan co-wrote the screenplay. Tan’s other works have also been (29) __________into several different forms of media.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-B

3-B

4-B

5-C

6-C

7-A

8-B

9-B

10-D

11-A

12-D

13-B

14-D

15-A

16-B

17-D

18-B

19-D

20-C

21-B

22-B

23-B

24-B

25-D

26-D

27-C

28-D

29-B

30-D

31-A

32-C

33-C

34-C

35-B

36-D

37-C

38-A

39-C

40-B

41-A

42-C

43-B

44-A

45-B

46-C

47-B

48-D

49-B

50-B

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. species       B. invent                       C. medicine       D. quần vợt

Question 2: A. walked         B. ended                      C. started          D. wanted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. scenery        B. festival                     C. atmosphere               D. location

Question 4: A. parent           B. seldom                    C. unique                      D. over

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: The shop___________helped me béo choose a jumper that suited me.

   A. employee         B. assistant                        C. clerk                             D. accountant

Question 6: John___________in convincing his boss béo give him the day off.

   A. achieved         B. obtained                       C. succeeded                    D. fulfilled

Question 7: All births, deaths and marriages are entered in the___________records. Most of these records have been computerized in recent years.

   A. formal           B. social                            C. official                          D. internal

Question 8: As was___________observed, there is strong correlation between house prices and inflation.

   A. closely        B. critically                        C. early                             D. firmly

Question 9: There is some evidence of an improvement in the economy, but be that as it___________, there is unlikely béo be much change next year.

   A. can        B. may               C. should                          D. could

Question 10: The Indian study was carried out in conjunction___________an American project.

   A. béo             B. from                              C. with                              D. of

Question 11: Davidson did a___________amount of research into earthquake prediction.

   A. considerate                   B. considerable                 C. considerably                 D. consideration

Question 12: Not until about a century after Julius Caesar landed in Britian___________actually conquer the island.

   A. the Romans did

   B. did the Romans

   C. the Roman

   D. Romans that

Question 13: He’s been very sick. His doctor insisted that he___________in bed this week.

   A. will stay       B. would stay                    C. stays           D. stay

Question 14: Dr. Smith is the person in___________I don’t have much confidence.

   A. which           B. whom                           C. who                              D. that

Question 15: He asked me___________the book I borrowed from the library.

   A. if I found

   B. if I had found

   C. whether I have found

   D. whether I found

Question 16: ___________from outer space, our earth looks like a “blue planet”.

   A. Having seen                 B. Seeing         C. Be seen                         D. Seen

Question 17: This factory produced___________motorbikes in 2008 as in the year 2006.

   A. twice as many 

   B. as twice as many  

   C. as twice many 

   D. as many as twice

Question 18: The manager had his secretary___________the report for him.

   A. béo have typed               B. typed                            C. type                              D. béo type

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The problem of salary didn’t come up in the meeting last week.

   A. mention                        B. approach                       C. raise                              D. arise

Question 20: The theme of the poem is emigration.

   A. article                           B. comment                       C. topic                             D. problem

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: His replies were inconsistent with his previous testimony.

   A. conflicting                    B. compatible                    C. contradicted                 D. illogical

Question 22: You should take the bull by the horns and go and see him now.

   A. face directly                 B. respond eagerly            C. avoid completely          D. change slightly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Molly is talking béo her sister about trực tuyến shopping.

– Molly: “Shopping trực tuyến is super convenient and trouble-free.”

– Molly’s sister: “___________. Sometimes a lot of serious problems arise.”

   A. That’s it

   B. I take your view

   C. Absolutely

   D. That’s not entirely true

Question 24: Rachel and Mark are at home.

–  Rachel: “Can I get you something béo drink?”

–  Mark: “___________. I’m not thirsty.”

   A. No, thank you

   B. Yes please

   C. You’re welcome

   D. Thank you

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   The practice of hitting children teaches them béo become hitters themselves. Extensive research data is now available béo support the direct correlation (25) ___________corporal punishment in childhood and violent behavior in the teenage and adult years. Virtually, all of the most dangerous criminals (26) ___________regularly threatened and punished in childhood. Punishment gives the message that “might make right” that it is okay béo hurt someone smaller and less powerful than you are. The child then feels it is appropriate béo mistreat younger or smaller children, and when he becomes an adult, feels little (27) ___________for those less fortunate or powerful than he is, and fears those whoare more so. Thus it is difficult for him béo find (28) ___________friendships. Children learn best through parental modeling. Punishment gives the message that hitting is an appropriate way béo express one’s feelings and béo solve problems. If the child rarely sees the parents handle anger and solve problems in a creative and positive way, he can never learn how (29) ___________that himself. Thus inadequate parenting continues into the next generation.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-A

2-A

3-D

4-C

5-B

6-C

7-C

8-A

9-B

10-C

11-B

12-B

13-D

14-B

15-B

16-D

17-A

18-C

19-D

20-C

21-B

22-C

23-D

24-A

25-C

26-A

27-B

28-D

29-A

30-C

31-B

32-C

33-A

34-B

35-B

36-A

37-D

38-B

39-C

40-D

41-A

42-B

43-C

44-B

45-D

46-B

47-C

48-B

49-D

50-A

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. design                       B. preserve        C. basic            D. physical

Question 2: A. continued                 B. mixed              C. dressed       D. hiked                           

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. actor                         B. career              C. rubbish          D. cocktail

Question 4: A. adventure                 B. advantage       C. advertise        D. adverbial

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: When a fire broke out in the Louvre, at least twenty__________paintings were destroyed, including two by Picasso.

   A. worthless                      B. priceless                        C. valueless                       D. worthy

Question 6: Without__________, all the resources necessary for life would be damaged, wasted or destroyed.

   A. conversation                 B. biodiversity                  C. extinction                     D. destruction

Question 7: Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep ………. with rapidly changing technology.

   A. speed                            B. time                              C. fast                               D. pace

Question 8: No way will you beat him. You don’t__________a chance. He’s a hundred times better than you are.

   A. hold                              B. run                                C. possess                         D. stand

Question 9: My college graduation was a real__________day for my whole life.

   A. red brick                       B. red ink                          C. red tape                        D. red letter

Question 10: Lack of funds prevented him__________continuing with his studies.

   A. béo                                  B. with                              C. in                                  D. from

Question 11: The International Red Cross helps people in need without any discrimination based on__________, race, religion, class or political opinions.

   A. national                        B. nationally                      C. nationality                    D. native

Question 12: The Principal usually has his pupils__________waste paper for their mini-project.

   A. collected                       B. collect                           C. béo collect                      D. collecting

Question 13: They live on a busy road. __________ a lot of noise from traffic.

   A. There must be 

   B. It must be

   C. It must have been

   D. There must have

Question 14: __________broken several world records in swimming.

   A. She is said that she has

B. People say she had

   C. She is said béo have  

D. It is said béo have

Question 15: The captain as well as all the passengers__________very frightened by the strange noise on their last voyage.

   A. are                                B. was                               C. is                                   D. were

Question 16: It is imperative__________what béo do when there is a fire.

   A. he must know about

   B. that everyone know

   C. that he knew

   D. we knew

Question 17: __________he arrived at the bus stop when the bus came.

   A. Hardly had                   B. No sooner had             C. Not until had               D. No longer has

Question 18: The room needs__________for the wedding.

   A. decorating                    B. béo decorate                   C. decorate                       D. be decorated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The whole village was wiped out in the bombing raids.

   A. removed quickly

   B. cleaned well

   C. changed completely

   D. destroyed completely

Question 20: Trees have béo be pruned seasonally or annually béo ensure that they continue béo bear fruit.

   A. harvested                      B. trimmed                        C. weeded                        D. fertilized

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: She was too wet behind the ears béo be in charge of such demanding tasks.

   A. lack of responsibility

   B. full of experience

   C. without money

   D. full of sincerity

Question 22: There is no excuse for your discourtesy. Think twice before you are going béo say anything.

   A. politeness                     B. impoliteness                  C. bravery                         D. boldness

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jolie is reading a magazine on famous people, asking her friend.

–  Jolie: “Do you think celebrities today tend béo focus more on wealth rather than achievements?”

–  Jolie’s friend: “__________. And this sets bad examples for young people.”

   A. It’s out of the question

   B. I think you’re right on this

   C. Not at all

   D. I think they focus more on achievements

Question 24: Rose is talking béo her friend on the phone.

–  Rose: “Could you pick me up at the airport tomorrow?”

–  Rose’s friend: “__________. I will be in a meeting then.”

   A. I’m afraid I can’t

   B. Sure

   C. Yes no problem

   D. It’s so soon

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and in-fluenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has (25) __________more harm than good. In order béo answer the question, we must first turn béo the types of consumers. Presumably, most parents (26) __________are always worrying about their children’s safety buy mobile phones for them béo track their whereabouts. We can also assume that most teenagers want mobile phones béo avoid missing out on social contact. In this context, the advantages are clear. (27) __________, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies béo intimidate fellow students. There is also (28) __________evidence that texting has affected literacy skills.

The widespread use of mobile phone has, out of question, affected adult consumers too. What employee, on the way home from work, would be reluctant béo answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according béo a survey, are willing béo switch off our mobile phones once we’ve left the office.

Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits béo possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes béo making social or business arrangements at short (29) __________. They also provide their owners with a sense of security in emergency situations.

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-C

2-A

3-B

4-C

5-B

6-B

7-D

8-D

9-D

10-D

11-C

12-B

13-A

14-C

15-B

16-B

17-A

18-A

19-D

20-B

21-B

22-A

23-B

24-A

25-A

26-C

27-B

28-A

29-D

30-C

31-D

32-B

33-A

34-A

35-A

36-C

37-B

38-D

39-A

40-C

41-A

42-D

43-D

44-B

45-C

46-C

47-D

48-B

49-D

50-B

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT THÁI HÒA- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. biscuits                     B. magazines       C. newspapers              D. vegetables

Question 2: A. agent                        B. capture            C. compact                   D. span 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. recommend              B. volunteer          C. understand               D. potential

Question 4: A. inspire                       B. wealthy             C. protect                      D. extinct

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 5: We received a call from the teacher__________charge of our course.

   A. at             B. in             C. on                                 D. béo

Question 6: In spite of her abilities, Laura has been__________overlooked for promotion.

   A. repeat          B. repeatedly       C. repetitive                      D. repetition

Question 7: I am considering__________my job. Can you recommend a good company?

   A. béo move                        B. moving                         C. béo change                      D. changing

Question 8: She__________on her computer for more than two hours when she decided béo stop for a rest.

   A. has worked                  B. has been working         C. was working                 D. had been working

Question 9: Visitors béo the local museum are mostly attracted by__________rocking chair.

   A. a beautiful old European wooden

   B. an old beautiful wooden European

   C. a wooden old beautiful European 

   D. an old wooden European beautiful

Question 10: Anyone__________to another country needs special papers.

   A. travelled                       B. is travelled                    C. travelling                      D. is travelling

Question 11: __________at school yesterday when we were informed that there was no class due béo a sudden power cut.

   A. We had arrived hardly

   B. We have hardly arrived

   C. Hardly had we arrived

   D. Hardly we had arrived

Question 12: You may borrow my bike __________ you are careful with it.

   A. even if                          B. as long as                     C. as much as                   D. expecting

Question 13: He’d hardly finished doing his homework when you arrived, __________?

   A. didn’t he                       B. had he                           C. would he                      D. hadn’t he

Question 14: Economic reforms began in the Soviet Union in June 1985 by the Soviet leader Mikhail Gorbachev béo the Soviet economy.

   A. repair                            B. reproduce                     C. restructure                    D. reply

Question 15: The cinema is no longer as popular as it was in the 1930’s and 1940’s, but it is still an important __________of entertainment.

   A. origin                            B. prospect                        C. status                            D. source

Question 16: Stay out of this problem and do not interfere, please! It’s none of your__________!

   A. work                             B. job                                C. business                        D. action

Question 17: We’ve already bought the house but won’t__________it until May, when the present occupants have moved out.

   A. take possession of

   B. catch sight of

   C. keep track of

   D. gain recognition of

Question 18: You will have to__________if you want béo pass the entrance exams.

   A. work miracles

   B. take the trouble

   C. keep your hand in

   D. pull your socks up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the un-derlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Many political radicals advocated that women should not be discriminated on the basis of their sex.

   A. publicly supported       B. rightly claimed             C. publicly said                D. openly criticized

Question 20: He took a vow béo abstain from smoking.

   A. quit                               B. involve in                     C. oppose béo                     D. ban

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: We run a very tight ship here, and we expect all our employees béo be at their desks by eight o’clock and take good care of their own business.

   A. manage an inflexible system

   B. have a good voyage

   C. run faster than others

   D. organize things inefficiently

Question 22: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

   A. something béo suffer

   B. something enjoyable

   C. something sad

   D. something béo entertain

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Jay and Peter, two high school students, are talking about school exams.

–  Jay: I think exams should not be the only way béo assess students.

–  Peter: __________. There are various others like presentations and projects.

   A. I totally disagree

   B. Not at all

   C. I share your view

   D. That’s not entirely true

Question 24: Kevin is talking béo his colleague about his new neighbour.

–  Kevin: My new neighbour has made so much noise since he came here.

–  Kevin’s colleague: __________. Have you tried talking béo him?

   A. That’s great

   B. It doesn’t matter

   C. Sure

   D. I’m sorry béo hear that

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 béo 29.

   Rural America is diverse in many ways. As we have seen, no industry dominates the rural economy, no single pattern of population decline or (25)__________exists for all rural areas, and no statement about improvements and gaps in well-being holds true for all rural people. Many of these differences are regional in nature. That is, rural areas within a particular geographic region of the country often tend béo be similar (26) __________each other and different from areas in another region. Persistent poverty also has a regional pattern, concentrated primarily in the Southeast. Other differences follow no regional pattern. Areas (27) __________rely heavily on the services industry are located throughout rural America, as are rural areas that have little access béo advanced telecommunications services. Many of these differences, regional and non-regional, are the result of a (28) __________of factors including the availability of natural (29) __________; distance from and access béo major metropolitan areas and the information and services found there; transportation and shipping facilities; political history and structure; and the racial, ethnic, and cultural makeup of the population.

(Adapted from “Understanding Rural America ”, Info USA)

—(Để xem tiếp nội dung và đáp án của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào HỌC247 để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-A

3-D

4-B

5-B

6-B

7-D

8-D

9-A

10-C

11-C

12-B

13-B

14-C

15-D

16-C

17-A

18-D

19-A

20-A

21-D

22-B

23-C

24-D

25-C

26-B

27-D

28-C

29-C

30-A

31-C

32-A

33-A

34-B

35-A

36-C

37-D

38-B

39-C

40-D

41-C

42-A

43-B

44-D

45-B

46-C

47-A

48-B

49-D

50-D

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Hòa. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Dĩ An
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bến Cát
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình Phú Lần 2

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Dĩ An

107

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bến Cát

74

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình Phú Lần 2

116

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bình An

103

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT An Mỹ

71

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hòa Bình

55


  • Tổng hợp: Anh Dũng SEO
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-thu-thpt-qg-nam-2021-2022-mon-tieng-anh-truong-thpt-thai-hoa-doc36306.html

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button